top of page

 het prentenkabinet 

 home 

 over  

RSS Feed

Welkom in het prentenkabinet waar fotografie wordt uitgelicht op maat van ieders kennen en kunnen. Je kan naar hartelust snuisteren tussen oude en actuele plaatjes, vintage technieken uitproberen, een nobele onbekende ontdekken of een origineel cadeautje uitzoeken.

 

Met het prentenkabinet nodig ik je uit om mijn persoonlijke schatkamer te bezoeken en je te laten verwonderen door al het bijzonders dat het medium te bieden heeft. Zo deel ik in de rubriek ‘plaatjes maken’ inzicht in een aantal vervlogen technieken en tracht je met een aantal handige tips en tricks te verleiden om zelf aan de slag te gaan.

Naast een fotograaf met een passie voor het buitenleven ben ik een gedreven museumgids met een eigen blik op de beelden van de meesters. In ‘etalage’ kijken we samen naar de foto’s die aan de muren van onze musea prijken en verklap ik je al de inside informatie.

De categorie ‘archief’ verzamelt verrassende beelden van vroeger en nu die in een hedendaagse context een nieuw leven beginnen te leiden. Haal jij thuis ook een versleten fotoalbum van zolder en vind je in je familie erfenis nog een aantal pronkstukken om je eigen collectie aan te leggen?

Verder experimenteren met gevonden of zelfgemaakte foto’s kan via de DIY rubriek ‘fotograficadeau’ waar je een uniek geschenk  ontwerpt om bij gelegenheid mee uit te pakken.  

‘In de kijker’ zet zoals de titel reeds voorspelt de spotlight op een uitzonderlijk item. Van fotograaf tot gadget worden onderworpen aan een review waarin met vlijt de pro’s en contra’s tegenover elkaar worden afgewogen.

 

Ten slotte rest mij enkel het wensen van een ‘goede reis’ aan wie op expeditie door deze 21ste eeuwse wunderkammer vertrekt. Het belooft hoe dan ook een exotische tocht te worden ver van de platgetreden paden die je beslist zal inspireren.

 

Veel plezier, Maureen.

 

 

Wie interesse heeft in mijn werk als fotograaf kan terecht op de website www.maureenmagerman.com.

Je kan mij via deze weg eveneens contacteren. 

recente berichten
rubrieken

volg het prentenkabinet en mis geen enkele update

bottom of page